СРБИЈИ НЕДОСТАЈЕ 10.000 ВОЗАЧА

Србија се суочава са сталним одливом професионалних возача у иностранство и једини начини да се то спречи су укидање забране полагања вожње за Е категорију пре навршене 21 године, као и ниже цене лиценци за вожњу шлепера, тврде представници домаћег друмског транспортног сектора, пише лист „Данас“.

Економисти пак имају другачије мишљење и наводе да се масовни одлазак професионалног возачког кадра у развијене земље не може зауставити уколико се њихова примања у Србији не повећају.

Домаће транспортне фирме се суочавају са акутним недостатком радне снаге и процењује се да у овом тренутку у Србији недостаје око 10.000 возача шлепера, аутобуса и других великих возила, наводи „Данас“.

Како је истакнуто, тај проблем ће бити још већи уколико почне да расте производња у земљи, јер сировине и готову робу неће имати ко да транспортује.

„Проблем се састоји у томе да велики број искусних возача одлази у пензију а са друге стране млади се слабо одлучују да се баве шоферском професијом. Наиме, иако се у средњим саобраћајним школама у Србији стичу потребна теоријска знања и за вожњу великих камиона, актуелна законска решења су таква да је полагање практичне обуке могуће тек када се напуни 21 година. Велики број младих људи који су завршили саобраћајне школе то у потпуности демотивише“, рекао је за „Данас“ председник пословног удружења „Међународни транспорт“ Неђо Мандић.

Како је додао, млади су свесни су да ће морати да чекају две до три године након окончања школовања да стекну услов да се баве том професијом.

„Они то не могу, јер морају од нечег да живе и стога се одлучују да се баве другим пословима или одлазе у иностранство где могу да буду шофери одмах по завршетку средњошколског образовања. Дуги низ година предлажемо да се таква правила измене и да ученици средњих саобраћајних школа за вожњу великих транспортних возила могу за лиценцу да полажу одмах по окончању школовања“, казао је Мандић.

Према његовим речима, камионџије су од надлежних у Србији, односно министарстава саобраћаја, полиције и просвете, добили обећања да ће се законска решења везано за ту област у скорој будућности изменити те да ће ђаци који окончају школовање у средњим саобраћајним школама имати услове да управљају возилима не само Ц већ и Е категорије и да ће практичну обуку моћи да полажу одмах, а не да чекају 21. рођендан.

„Србија остаје без довољног броја возача и због тога што је стицање потребне лиценце, када је реч о шлеперима, веома скупо. Те лиценце наиме могу да се стекну само у овлашћеним центрима за обуку код којих су цене веома високе. За све прописане обуке потребно је издвојити чак 3.000 евра. Људи једноставно немају довољно новца како би га издвојили за стицање лиценце. У земљама у окружењу су пак те цене знатно ниже, не прелазе суме између 500 и 600 евра“, рекао је Мандић.

Због тога је затражено да се саобраћајним школама одобри да формирају сопствене центре за обуку јер су спремне да лиценцирање наплаћују и до три пута јефтиније.

Агенције за безбедност саобраћаја је дала гаранције да ће то бити одобрено па би већ од септембра један број саобраћајних школа требало да се укључи у обуку за возача камиона.

„Нижа цена коштања обуке ће привући већи број заинтересованих и на тај начин ће Србија моћи да има више професионалних возача него што их има тренутно“, казао је Мандић.

Професор Економског факултета у Београду Љубодраг Савић сматра да би снижавање границе за полагање практичне обуке за вожњу „друмских крстарица“ било погрешно и погубно.

„Пропис да се то може учинити са навршеном 21 годином је донет са разлогом. Наиме, да би неко почео да управља шлеперима потребно је претходно да стиче искуство, рутину и потребну вештину на мањим возилима. Када стекне неопходну праксу онда може да се опроба у вожњи шлепера. У супротном, возачи без потребног искуства би представљали велику опасност за безбедност саобраћаја. Тај веома важан сегмент се никако не може занемарити због жеље транспортних фирми да што пре зарад профита добију возача који још увек није кадар да се бави тим послом“, казао је Савић.

Његова је оцена да постоји само један начин да домаће транспортне компаније обезбеде да имају довољан број нових возача и да они „трбухом за крухом“ не одлазе у иностранство.

„У овом тренутку возачи у Србији су свесни да више новца могу да зараде бавећи се тим послом ван наших граница него у земљи. Сходно томе они ће одлазити да буду шофери тамо где им је то исплативије. Да би остали у земљи потребно је да послодавци у транспортним фирмама повећају плате“, рекао је Савић.

Извор Бета

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/srbiji-nedostaje-10-000-vozaca/