Početna » СРБИЈИ НЕДОСТАЈЕ 200 МИЛИОНА СТАБАЛА: Потребно пошумљавање градова и села

СРБИЈИ НЕДОСТАЈЕ 200 МИЛИОНА СТАБАЛА: Потребно пошумљавање градова и села

ПРЕМА званичним подацима, у Србији је 29 одсто територије покривено шумама, а за очување здравља људи, биодиверзитета и ублажавање климатских промена потребно је достићи минимум пошумљености од 41 одсто, тако да Србији недостаје 10.000 квадратних километара шума или 200 милиона стабала, поручули су данас, поводом Светског дана шума, НАЛЕД и Зелени развојни центар.

од Паланка данас
0 Коментар

Како се наводи у саопштењу НАЛЕД-а, те две организације потписале су данас Меморандум о сарадњи, са циљем повезивања цивилног и привредног сектора и ширења визије одрживе и одговорне заједнице, а у фокусу заједничког рада биће спровођење специфичних акција као што су „Посади свој хлад“ и „Лет’с до ит! Сербиа – Светски дан чишћења“, која обухвата уклањање дивљих депонија и ширење свести о правилном управљању отпадом.
Предраг Ратић, тим лидер акције „Посади свој хлад“ је позвао све грађане да се придруже и помогну у пошумљавању градова и села Србије, како би учинили живот бољим за све.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept