петак, јун 21, 2024
Početna » СРБИМА СТИЖУ ПОЗИВИ ЗА ВОЈСКУ, НЕЋЕ МОЋИ СВИ ДА ИЗБЕГНУ ОБАВЕЗУ: Ко може да добије новчану, а ко казну затвора?

СРБИМА СТИЖУ ПОЗИВИ ЗА ВОЈСКУ, НЕЋЕ МОЋИ СВИ ДА ИЗБЕГНУ ОБАВЕЗУ: Ко може да добије новчану, а ко казну затвора?

Одазивање је законска обавеза и уколико се неко оглуши или изостанак не оправда, следи новчана или затворска казна

од Паланка данас
0 Коментар

У протеклом периоду на адресе грађана Србије, који су војни обвезници, стижу позиви за војне вежбе.

Одазивање је законска обавеза и уколико се неко оглуши или изостанак не оправда, следи новчана или затворска казна, преноси Н1.Према Закону о војној, радној и материјалној обавези, особе из резервног састава могу бити позване на вежбу највише до 90 дана у току једне године. Како вам војна полиција не би закуцала на врата, а уколико сте спречени да обавите своју војну дужност, пуковник Саша Петровић саветује да се обавезно јавите у Министарство одбране.

Одазивање на вежбе је законска обавеза и уколико се неко не појави по позиву или свој изостанак не оправда, мораће да плати 10.000 до 50.000 динара или да иде на издржавање казне затвора у трајању до чак 60 дана.

Наиме, на сајту Министарства одбране стоји информација о позивању лица из резервног састава, где се могу видети распоред и војне вежбе на територији Србије.

Према Закону о војној, радној и материјалној обавези, особе из резервног састава могу бити позване на вежбу највише до 90 дана у току једне године.

Вежба се прекида, односно одлаже у следећим случајевима: болести, ако је члан домаћинства истовремено на служењу војног рока, полагања испита, учешћа на међународним спортским такмичењима, међународним научним, истраживачким и уметничким манифестацијама, услед смртног случаја или тешке болести у породици, непогоде која је довела до тешког материјалног положаја.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept