Početna » СРПСКЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ У ЕВРОПИ-АЛИ ПО УДЕСИМА

СРПСКЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ У ЕВРОПИ-АЛИ ПО УДЕСИМА

Kако пише Политика, Србија се налази на првом месту са 18 железничких удеса на милион реализованих километара, док је просек у Европи два удеса на исту километражу.

од Паланка данас
0 Коментар

У Србији се најчешће дешавају исклизнућа возова, незгоде на пружним прелазима и удеси у којима страдају људи. Узроци су, пре свега, старост инфраструктуре, дотрајалост колосека и неадекватно одржавање.Декан Саобраћајног факултета у Београду др Небојша Бојовић каже за Политику да је још један узрок и лоше стање возних средстава и набраја мере које треба предузети да би се спречиле овакве незгоде.

„Први корак су капитални ремонти и модернизација пруга. Ови радови укључивали би замену старих и оштећених делова пруге, шина, колосечних прибора и скретница. Паралелно са тиме важно је редовно одржавати обновљену инфраструктуру, али и обучити железничко особље о безбедносним протоколима“, објашњава Бојовић.

Додаје да би хитан третман захтевале регионалне и локалне пруге које нису у првом плану и које нису део основног саобраћајног система земље. Иако нису тако важне као магистралне пруге, оне су значајне за привредне субјекте који су зависни од железнице.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept