СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ СЕ ПРИДРУЖИЛА ЕТВИНИНГ ЗАЈЕДНИЦИ

Средња школа „Жикица Дамњановић“ се придружила етвининг заједници кроз пројекат „Healthy habits throughout unhealthy times“ у сарадњи са средњим школама из Грчке и Ирске.

Ученици одељења медицинска сестра техничар и професорка психологије Јелена Јовковић, ће у сарадњи са вршњацима из Грчке и Ирске разматрати лажне вести у вези короне, затим теорије завере и како да их препознамо у вестима којима смо бомбардовани свакодневно.

Бавиће се свим здравим навикама у циљу превенције менталног здравља током пандемије ковида са којом је суочен читав свет као што су физичка активност, хоби, оптимистички ставови, квалитет времена који проводе млади и како да се организују.

Пројекат ће трајати до марта следеће године и како би о свим овим активностима обавестили локалну заједницу, ученици ће спровести волонтерске активности чији циљ ће бити очување менталног здравља локалне заједнице. Кроз овај пројекат ученици ће унапредити информатичке и дигиталне вештине, енглески језик, вештине комуникације, своја знања о очувању менталног здравља и психологије као и како да својим акцијама утичу на своју локалну заједницу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ss-zikica-damnjanovic-se-pridruzila-etvining-zajednici/