Početna » ШТА АКО БАНКОМАТ ПРОГУТА КАРТИЦУ?

ШТА АКО БАНКОМАТ ПРОГУТА КАРТИЦУ?

од Паланка данас
0 Коментар

У већини случајева нема никаквих проблема с банкоматима. Kорисници углавном подигну свој новац како треба, али деси се и да машина „прогута картицу“. У зависности од тога чији сте ПОС терминал користили за узимање новца, уколико задржи платну картицу, на повраћај можете чекати од пет дана па до пола месеца.

Иако нисте укуцали погрешан ПИН, нити вам је истекла картица, банкомат вам је из необјашњивих разлога „прогутао“ пластични новац.Наиме, готово да нема особе која се бар једном није нашла у ситуацији да јој је банкомат прогутао картицу, а најчешћи узрок оваквих ситуација у којима грађани извуку дебљи крај јесте квар за који корисници нису ни најмање криви. Дешава се и да укуцате погрешан ПИН.

Наша суграђанка само је једна од многих која се недавно нашла у оваквој ситуацији.

Убацила сам картицу у банкомат, укуцала ПИН, укуцала износ који желим да подигнем, али убрзо се на дисплеју показала порука да се јавим матичној банци, нисам добила ни картицу, ни новац. Није било објашњења зашто је картица остала у банкомату, мислим да сам унела погрешан ПИН, није било обавештења о унетом погрешном броју за подизање новца са картице. Додуше, није био банкомат моје матичне банке, а грешка је моја јер сам унела пин ДИНА картице а дизала сам са друге.

Kада сам ушла у експозитуру своје банке, рекли су да ми да је процедура таква, да банка где сам дизала новац, јавља матичној банци, након тога – позваће ме. Прошло је три недеље и не зову, каже наша суграђанка.

На враћање картице најмање се чека ако ју је прогутао банкомат матичне банке. Ипак, и то чекање може потрајати 15 дана, у зависности од тога да ли је банкомат који вам је „украо“ картицу интерни (у оквиру експозитуре) или екстерни (у оквиру другог објекта), пошто се они отварају искључиво због пуњења – кажу у једној од банака.

ШТА KАД БАНKОМАТ МАТИЧНЕ ЕKСПОЗИТУРЕ ПОЈЕДЕ KАРТИЦУ

Позовите број службе за кориснике који се налази на банкомату, реците да вам је банкомат појео картицу и обавезно запамтите у којој улици се банкомат налази. Ако је банкомат у оквиру матичне експозитуре, картицу ћете највероватније добити у року од пет дана.

ШТА KАД БАНKОМАТ ДРУГЕ БАНKЕ ПОЈЕДЕ KАРТИЦУ

Позовите број службе за кориснике који се налази на банкомату. Позовите број службе за кориснике матичне банке. Неке банке аутоматски уништавају картице других банака, па ћете у том случају морати прво да блокирате картицу, а затим да попуните захтев за издавање нове. Ако је пословна политика банке да аутоматски не уништава картице других банака, на своју ћете чекати и до 20 дана.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept