Početna » ШТА ЋЕ СВЕ БИТИ У ПАКЕТУ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ? Објављен је цео списак, а ево и ко може да се пријави

ШТА ЋЕ СВЕ БИТИ У ПАКЕТУ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ? Објављен је цео списак, а ево и ко може да се пријави

Подела пакета почеће 20. маја и у Савезу пензионера сматрају да ће сви бити подељени за месец дана

од Паланка данас
0 Коментар

Пријава за доделу пакета помоћи које деле пензионерске организације, уз финансирање од стране Фонда ПИО, почела је 10. а траје до 29. априла.Право на пакет помоћи имају пензионери чија пензија не прелази 24.987 динара, а за доделу око 55.000 пакета издвајено је око 112 милиона динара.

Ранг-листе ће бити објављене на огласним таблама удружења и одбора корисника фондова, као и филијала Фонда 30. априла ове године. Затим следи рок за жалбе те ће коначне ранг листе бити објављене 17. маја.

Подела пакета почеће 20. маја и у Савезу пензионера сматрају да ће сви бити подељени за месец дана.

Приликом подношења пријаве, потребно је да корисници понесу последњи пензијски чек (извештај из банке), као доказ о висини пензије.

Уколико корисник прима и пензију из иностранства, збир две или више пензија такође не сме бити већи од 24.987 динара.

Како је објавио Фонд ПИО, приликом утврђивања ранг-листе за доделу солидарне помоћи, предност имају самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија, а приоритет ће добити и старији пезионери.

Ранија и обимнија подела пакета омогућена је изменама Правилника о друштвеном стандарду корисника пензија, које је усвојио одбор ПИО фонда 29. марта ове године.

Набавка пакета поверена је Савезу пензионера Србије, који ће их и дистрибуирати удружењима и одборима пензионера за даљу поделу.

Савез пензионера Србије који врши набавку за пакете објавио је и јавну понуду у којој се наводи и шта ће бити садржина пакета солидарне помоћи.

Садржај пакета ће бити следећи:

– Кухињска Тузланска со, килограм – Шећер кристал килограм, Црвенка – Брашно Т500 килограм, Данубиус (два комада) – Уље сунцокрет (литар), Дијамант – Пиринач кочански 400 грама – Тестенина пужићи 400 грама Грано доро – Супа кокошија 65 грама Yумис – Туњевина комади у сунцокретовом уљу 160 грама Оцеан – Беби сапун са пантенолом, глицерином и уљем невена, Невена, 78 грама – Зубна паста трипле ацтион 75 милилитара Цолгате – Детерџент Дуел – ђурђевак 3 килограма

Оквиран број пакета који набавља Удружење је 55.000 комада, сваки пакет мора бити исти, а критеријум за набавку је цена.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept