Početna » (ВИДЕО) „ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА“

(ВИДЕО) „ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА“

од Паланка данас
0 Коментар

Данас почиње Дечија недеља, једна од оних недеља у којима школа додатно заблиста и истакне децу.

Децо, колектив ОШ „Олга Милошевић“ вам честита почетак Дечије недеље уз жељу да одрастате уз што боље услове, што и јесте наша мисија.

Како бисмо боље разумели свет, себе али и људе око нас, потребно је да пођемо од личних ставова и вредности и да уз сагледавање свих аспеката своје личности схватимо да туђи ставови, вредности, навике и погледи на свет нису ништа мање или више вредни од наших.

Уз упознавање других култура, нација, заједница стварамо један бољи свет. Свет разумевања и љубави. Свет у коме нема места предрасудама и стереотипима. Зато је важно да познајемо и своју како бисмо могли да прихватимо и разумемо различите културе, како бисмо поштовали људска права,  неговали равноправност, супротстављали се неправди и дискриминацији и били способни да заједно сарађујемо у свету различитости.

С обзиром да се интеркултуралне вредности заснивају на Конвенцији о правима детета, у Интеркултуралном образовном кутку наше школе ученицима је приказан  едукативни филм „За сву децу света сва права су иста“ који је припремио Ученички парламент.

Филм промовише интеркултуралност, толеранцију, позитиван став према различитим културама и језицима, унутар и ван школе, и подстиче друштвену интеракцију међу ученицима. Ученици су уживали у дружењу и пројекцији овог краткометражног едукативног филма.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept