четвртак, јун 20, 2024
Početna » “ШТА КАД МЕ ДУША ЗАБОЛИ”

„ШТА КАД МЕ ДУША ЗАБОЛИ“

Питања менталног здравља су до недавно била везана искључиво за старију популацију. Убрзани темпо живота, другачије животне навике и односи, а посебно протекли период који је обележен изолацијом услед пандемије Ковида, освестили су нас да тема менталног здравља свакако треба да обухвати и млађе нараштаје, јер су и они сведоци и учесници свих ових догађања.

од Паланка данас
0 Коментар

Управо из тог разлога, ученици седмог и осмог разреда имали су прилике да у ОШ „Олга Милошевић” разговарају са Бојаном Мијатовић- Николић, психологом школског диспанзера у Смедеревској Паланци.У веома топлој и подстицајној атмосфери, ученици су добили одговоре на питања која их у њиховим годинама веома муче. Након најављеног гостовања, ученици су на цедуљама спремили питања која их посебно оптерећују, а гошћа им је веома стрпљиво одговарала на њих.

Било је ту питања о пријатељствима, партнерским односима, проблемима у  учењу, односу са родитељима, анксиозности, нападима панике, техникама за превазилажење стреса…

Сусрет смо искористили и за област професионалне оријентације, говорећи о образовању и пословима психолога.

Овај догађај део је плана психосоцијалне подршке ученицима у оквиру пројекта „Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу у Србији“, који се већ другу годину реализује у нашој школи.

Захваљујемо се нашој гошћи, Бојани Мијатовић-Николић, на вољи и труду да своје слободно време и своју компететност и огромно искуство подели са нашим ученицима. Радујемо се и неким наредним сусретима .Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept