Početna » ШТА МОГУ ДА ОЧЕКУЈУ ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИ НИСУ НА СПИСКУ ЗА ПОМОЋ? Ово су најновије информације

ШТА МОГУ ДА ОЧЕКУЈУ ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИ НИСУ НА СПИСКУ ЗА ПОМОЋ? Ово су најновије информације

Прецизне аналаизе се тренутно раде у Савезу пензионера

од Паланка данас
0 Коментар

За пакете солидарности за које је конкурс расписан 29. априла јавило се нешто више од 55.000 пензионера који испуњавају услове.


Прелиминарна листа је изашла 30. априла, рок за приговоре је истекао и углавном су решени на локалном нивоу тако да другостепена комисија која сада ради готово да и нема посла, каже нам секретар Савеза удружења пензионера Драган Петковић.

Тако ће, према плану, коначне листе изаћи 16. или 17. маја а подела пакета креће 20. маја и треба да буде завршена у року од месец дана, односно до 20. јуна.

Било је две-три хиљаде више пријављених и то се углавном односи на руралне средине где махом живе пољопривредни пензионери са примањима испод прописаног цензуса, каже Петковић и наглашава да ће Савез пензионера настојати да у сарадњи са локалном самоуправом и донаторима изнађе могућности да и они добију пакете те да нико не остане „празних руку“.

Како наглашава Петкович, понуђач је изабран у року, уговор потписан, те је на реду припрема пакета и координација са општинским удружењима пензионера како би све протекло у најбољем реду и на време.

Садржај свих пакета је исти, они теже око 10 килограма, а у њима су основне животне намирнице и средства за хигијену.

Прецизне аналаизе се тренутно раде у Савезу пензионера, а процена је да се на конкурс за пакете солидарности које финансира Фонд ПИО јавило две-три хиљаде више корисника од процењених 55.000.

Цензус за ове пакете био је висина пензије до 24.987,67 динара.

Предност су имали пензионери који су самохрани, старији, у чијим је породицама њихова пензија једини извор прихода.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept