Početna » ШТА ПОКРИВА ПУТНО ОСИГУРАЊЕ И КОЛИКО КОШТА?

ШТА ПОКРИВА ПУТНО ОСИГУРАЊЕ И КОЛИКО КОШТА?

Сезона годишњих одмора само што није, па поред трошкова смештаја и путовања до дестинације, требало би рачунати и на трошак путног осигурања. Овај издатак није обавезан, али је свакако пожељан за све оне који планирају да одмарају ван Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

Путно осигурање један је од најефикаснијих и најповољнијих начина да обезбедите себи мир пре поласка на пут. Kада имате полису у џепу, не морате се оптерећивати бригом о неочекиваним медицинским трошковима у иностранству. Данас се осигурање може купити у осигуравајућим друштвима, али за оне који немају времена може да се набави и онлине.Kуповина путног осигурања преко портала је врло једноставна и не захтева никакво посебно умеће рада на рачунару. Оно што путнике највише занима је цена, која зависи од земље у коју путујете, изабране суме осигурања, нивоа покрића, година старости и трајања осигурања.

Kоја је цена путног здравственог осигурања?

Примера ради, за путовање у све европске земље, Турску, Египат, Тунис и Русију четворочлана породица би требало за период од 10 дана, рецимо од 1. до 10 јула, да издвоји око 3.700 динара за основни пакет. Стандардни пакет, кошта 1.100 динара више, док премијум полису треба платити око 5.500. Сума осигурања за све поменуте полисе је 30.000 евра.

Ако се одлучите да на пут кренете сами, како бисте све време били здравствено осигурани за исту суму и исти период мораћете да издвојите 1.750 динара за основну полису, 2.250 за стандард и 2.570 за премијум. За старије путнике, оне између 70 и 80 година, основно осигурање кошта 4.165, следећи је 5.400 динара, док за премијум треба платити око 6.250 динара. Сениоре који су превалили 80 лета све ово коштаће много више. За њих се полисе крећу од 8.300 до 12.500 динара.

Цене већине осигуравајућих кућа су врло сличне и тамо где су ниже значи да је мања осигурана сума новца, а самим тим и медицинске услуге које можете добити.

Шта све покрива путно здравствено осигурање?

Путно здравствено осигурање обухвата амбулантно лечење, лекове и завоје прописане од доктора, санитетски материјал који је неопходан у току лечења прелома или повреде екстремитета (нпр. гипс и завој), радиотерапију, термотерапију или фототерапију и друге сличне третмане прописане од лекара. Ту може да буде и РТГ дијагностика, болничко лечење осигураника у установи која се сматра болницом у страној земљи, која има довољно дијагностичких и терапеутских капацитета, а лечење се спроводи по методама које су научно прихваћене и клинички тестиране у тој земљи. Увек се за лечење користи болница у месту где осигураник борави или друга најближа одговарајућа.

Полиса подразумева и трошкове превоза од стране хитне службе до најближе болнице или најближег лекара, упућивања у специјализоване клинике, ако је то медицински неопходно и прописано од лекара, операцију због акутних болести , као и стоматолошке услуге, али само у циљу олакшавања акутне зубобоље, у износу до највише 100 евра.

Већина осигуравајућих кућа са путником не жели да потпише уговор уколико су његове одабране дестинације, рецимо, Сомалија, Западна Сахара, Руанда, Судан, Kонго, Етиопија, Авганистан и Ирак.

Осигурање пртљага

Поред основних покрића као што су трошкови лечења, хоспитализације и операције, могу се изабрати и пакети који покривају осигурање пртљага, помоћ на путу за моторна возила, превремени прекид аранжмана, као и многе друге нежељене ситуације током пута.

Извор: каматица


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept