Početna » ШТА СМЕ, А ШТА НЕ КАДА СЕ ПРОГЛАСИ ДАН ЖАЛОСТИ: За непоштовање ових обавеза следе казне

ШТА СМЕ, А ШТА НЕ КАДА СЕ ПРОГЛАСИ ДАН ЖАЛОСТИ: За непоштовање ових обавеза следе казне

ПОВОДОМ трагичних догађаја на Косову и Метохији Влада Републике Србије прогласила је, на данашњој ванредној седници, 27. септембар 2023. године за Дан жалости.

Начини којима се обележава Дан жалости су: спуштање заставе на пола јарбола (уз одговарајуће осветљење ноћу), одавање поште минутом ћутања и адекватно медијско информисање о трагедији.Казне које се спроводе приликом непоштовања ових мера могу достићи цифру од 50.000 до 200.000 динара за правна лица. Казна у истом износу прописана је и ако правно лице одбија да омогући запосленима да минутом ћутања одају пошту настрадалима.

Кажњене ће бити и радиодифузне и новинарско-издавачке организације, уколико не емитују одлуку о проглашењу дана жалости или не обавесте јавност о скуповима сећања које поводом дана жалости организују надлежни органи или тела која она одреде.

Забрањена музика

Правна лица које се баве угоститељском, туристичком и сличном делатношћу која за време дана жалости настављају емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима, добиће казне за прекршај у истом распону, ако не поштују прописане мере.

Новчаном казном од 5.000 до 20.000 динара казниће се одговорно лице у предузећу, државном органу и организацији или предузетник због непоштовање утврђених обавеза у време обележавања дана жалости на територији Републике Србије.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept