Početna » ШТА СВЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ЗА 10 ДИНАРА? ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ, ВИШЕ ОД 20 ПРОИЗВОДА

ШТА СВЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ЗА 10 ДИНАРА? ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ, ВИШЕ ОД 20 ПРОИЗВОДА

Списак онога што приликом куповине уместо кусура од једног "Вука”"можете добити или наменски купити за само или чак мање од 10 динара, изненађујуће је дужи

од Паланка данас
0 Коментар

Ако пођемо од претпоставке да је данас прва асоцијација кусура за који се нешто може још пазарити папирна новчаница од 10 динара, вероватно вам је прва асоцијација да се то „нешто“, сем жваке, може набројати на прсте једне руке. Одговор је делимично тачан.

Списак онога што приликом куповине уместо кусура од једног „Вука”“можете добити или наменски купити за само или чак мање од 10 динара, изненађујуће је дужи.Наиме, на основу прегледа цена у великим маркетима који послују у целој Србији, као и у неколико локалних продавница, списак артикала који коштају 10 динара или су јефтинији „протеже“ се на више од 20 ставки. Додуше, ништа на том списку није теже од 10 грама, пише Блиц.

Дакле, за 10 динара, поред легендарне жваке и то чак два комада јер јој је најнижа цена када се тако продаје 5 динара, може се од слаткиша купити чоколадна бананица, чоколадно „весело јаје“, чоколадица „бубамара“ и једна бомбона „тофикс“. За 10 динара може се купити и 7,5 грама тешко паковање павлаке за кафу.

Све ово премало је за кесу, али уместо да држите у џепу, за 10 динара можете купити и пластичну кесу трегерицу. Заправо, набројани слаткиши могу и да се спакују у једну ПВЦ чашу, која такође кошта 10 динара.

На списку и кесица боје за јаја
Списак кесица које је могуће купити за једног “Вука” тек је “дугачак”: ту су 3 грама оригана, 5 грама конзерванса или винобрана, те по једна кесица од по 10 грама прашка за пециво, ванилиног шећера и соде бикарбоне. И, важно је знати због предстојећих васкршњих празника, кесица боје за јаја.

Ако сте ради некоме да напишете писмо, новчаница од 10 динара нуди делимично решење – за овај износ може се купити коверат “бели америкен”, али и графичка оловка са гумицом. Нажалост, писмо нећете моћи да пошаљете ако вам је “буџет” само 10 динара, јер је поштарина скупља.

Десет динара сада кошта и једна заштитна маска, а није се лоше подсетити да су маске на почетку пандемије корона вируса код неких произвођача, на основу несташице, имале вишеструко већу цену.

Kоначно, за 10 динара могуће је купити и малу верску свећу. Десет динара или чак мање, зависно од трафике до трафике, коштаће вас и кутија чувених “зебра” шибица. Дакле, ако сте верник и желите да у цркви упалите свећу “за здравље”, потребан вам је минимални издатак.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept