ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У ПРИПРАВНОСТИ, НОВЕ ПАДАВИНЕ ОД 13. МАЈА

Наредних дана, због киша у Румунији, Тамиш ће бити у успореном опадању, али треба бити посебно опрезан 13. и 14. маја због најављених великих падавина и у Србији и у Румунији. Штавише, циклон који доноси ове падавине благо се померио, па ће утицати и на водостај Нере, Брзаве и Kараша.

Републички штаб за ванредне ситуације наложио је свим субјектима који учествују у спровођењу мера одбране од поплава да предузму све неопходне превентивне и оперативне мере и буду у приправности како би се смањио ризик од евентуалних поплава које могу настати услед падавина које се очекују у наредном периоду.

Командант Републичког штаба и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је да је, имајући у виду најављену временску прогнозу, неопходно обићи и проверити стање на свим насипима и обезбедити двадесетчетворочасовни мониторинг на свим потенцијалним кризним тачкама како би се у случају потребе правовремено реаговало.

На данашњој ванредној седници анализирани су капацитети са којима надлежне службе располажу и актуелна хидролошка и метеоролошка ситуација у Србији, као и стање на водотоковима.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/stab-za-vanredne-situacije-u-pripravnosti-nove-padavine-od-13-maja/