Početna » СТАЊЕ ЈАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ ПУ СМЕДЕРЕВО У АПРИЛУ 2024. ГОДИНЕ

СТАЊЕ ЈАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ ПУ СМЕДЕРЕВО У АПРИЛУ 2024. ГОДИНЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Полицијска управа у Смедереву је у априлу 2024. године постигла одличне резултате у сузбијању криминала, уз одржавање стабилног јавног реда и мира. Остварено је повољно опште стање безбедности, посебно личне и имовинске сигурности грађана на подручју Подунавског округа.


Припадници Полицијске управе постигли су изузетне резултате на сузбијању неовлашћеног држања и трговине наркотицима и током априла открили 26 кривичних дела из ове области и реализовали 31 заплену опојних дрога. Предузимане су активности у циљу превенције криминала и сузбијања вршења кривичних дела из свих области, што је дало резултате у смањењу укупног броја кривичних дела за 8% у односу на месец март.

Евидентирано је мање тешких крађа, тешких телесних повреда и угрожавања сигурности, док кривичних дела разбојништво, угрожавање опасним оруђем, учествовање у тучи и тешка дела против опште сигурности током априла није било. Полицијски службеници су 22. априла, у Великој Плани, непосредно након извршења тешке крађе, ухапсили извршиоца овог кривичног дела и пронашли мотоцикл за обуку возача, који је осумњичени украо из гараже ауто-школе у Великој Плани.

У области сузбијања привредног криминала такође је евидентирано смањење укупног броја кривичних дела, нарочито неовлашћеног бављења одређеном делатношћу. Полицијски службеници Полицијске управе у Смедереву су и даље константно присутни у школским објектима и њиховој близини у целом Подунавском округу, у циљу очувања безбедности ученика, наставника и школске имовине.

Упоредо са редовним активностима на обезбеђивању школа, припадници Полицијске управе наставили су превентивне активности и радионице по пројекту „Заједно и безбедно кроз детињство“, којима је у априлу присуствовало око 1.300 ученика. Нарочита пажња је посвећена младим возачима, којима су полицијски службеници, током априла, указивали на важност поштовања саобраћајних прописа и ограничења која се односе на вожњу са пробном возачком дозволом, уз посебан апел матурантима у вези предстојећих матурских прослава.

Припадници саобраћајне полиције су редовно спроводили акције контроле саобраћаја у зонама школа и пешачких прелаза, као и на осталим локацијама и саобраћајницама у насељима и ван њих. Током априла ове активности су резултирале смањењем укупног броја саобраћајних незгода у односу на март, док је повређених учесника у саобраћају мање за скоро 30%.

У складу са Законом о полицији, који прописује јавност рада Министарства унутрашњих послова, и уз изузетну сарадњу са надлежним тужилаштвима, Полицијска управа у Смедереву ће о свим активностима и резултатима рада и даље редовно обавештавати јавност.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept