Početna » СТЕМ АКТИВНОСТИ НА ЧАСОВИМА ПРИРОДЕ И ДРУШТВА У ОШ „МИЛИЈА РАКИЋ“ У ЦЕРОВЦУ

СТЕМ АКТИВНОСТИ НА ЧАСОВИМА ПРИРОДЕ И ДРУШТВА У ОШ „МИЛИЈА РАКИЋ“ У ЦЕРОВЦУ

од Паланка данас
0 Коментар

На једноставан, занимљив и забавнији начин ученицима приближити природне појаве и процесе.

Настанак облака у кеси, прављење ветроказа, извођење огледа где смо доказивали сличности и разлике између различитих течности…Ученицима су занимљивији часови које сами реализују, а наставник је ту да даје подршку.

Важно је ученицима развијати научне и СТЕМ вештине и знања из више разлога.

Један од разлога је тај што су ово вештине које ће ученике сутра може учинити “запошљивијим” и спремнијим да испуне тренутну потражњу за радном снагом из СТЕМ области – која је за 32% већа од очекиване.

Такође подучавањем о научним и СТЕМ вештинама развија се и критичко размишљање, те и усађује страст за иновацијама.

Поред предности учења СТЕМ садржаја, ученици који су изложени СТЕМ учењу развијају и све остале вештине 21. века као што су медијска и технолошка писменост, проблем солвинг и креативност.

Директним усмеравањем ученика да разумеју појаве из стварног света помаже им се да схвате зашто је оно што уче корисно и ван школе.

Помаже им да виде како се теме, питања, дилеме и идеје које истражују у школи приказују и у свакодневном животу.

Модел подучавања који даје најбоље разултате обухвата колаборативно учење које трансформише позицију ученика о сопственом положају стављајући их у позицију истраживача, а не особе која је поучавана

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept