СТЕВАН МАРТИНОВИЋ ДИРЕКТОР ПАЛАНАЧКОГ МУЗЕЈА ИЗАБРАН ЗА ЧЛАНА СТРУЧНЕ ГРУПЕ „САМОС“

На последњем прошлогодишњем заседању ICOM Србија, који представља национални одбор светског интернационалног савета музеја, директор Народног музеја у Смедеревској Паланци Стеван Мартиновић изабран је за члана Одбора за градске музеје у Србији, односно за члана стручне групе САМОС – Мећународни комитет за колекције и активности градских музеја. Ово велико признање видимо као потврду доброг рада и ангажованости у претходним годинама.

Поред Мартиновића, у одбору још седе и Ангелина Банковић из Музеја града Београда као иницијатор овог одсека, Милена Милошевић Мицић из Музеја у Књажевцу, др Ана Ереш са Филозофског факултета у Београду, те Ана Врањеш из Музеја града Београда.

Мисија Одбора јесте повезивање стручњака из свих градских музеја широм Србије, организовање заједничких пројеката и платформи, рад на бољем и квалитетнијем презентовању збирки и локалног наслеђа, као и активније учешће музеја у проблемима локалне заједнице.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/stevan-martinovic-direktor-palanackog-muzeja-izabran-za-clana-strucne-grupe-samos/