СТИГАО ОБДУКЦИОНИ НАЛАЗ ЗА УБИЈЕНОГ СТЕФАНА ФИЛИЋА

Стефан Филић (18), претучен насмрт после ноћног изласка у Великој Плани, преминуо је од последица разарајућих, насилних повреда можданих центара и излива крви на мозак. Ово показује обдукциони налаз који је, два месеца након смрти младића, коначно стигао у Више јавно тужилаштво у Смедереву.

Kако је „Новостима“ потврдио Виши јавни тужилац, Драган Лопушина, из обдукционог налаза јасно је да је смрт младића била насилна.

– Према опису из обдукционог налаза, задобијене повреде имале су разарајуће дејство на мождане центре, услед чега је дошло до изливања крви на мозак и касније смрти. Издали смо наредбу да се додатно лекари вештаци изјасне о свакој повреди појединачно које су за последицу имале смрт Филића, односно о начину на који су настале – каже тужилац Лопушина.

У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву у току је поступак против Николе Б. (21) и Митра П. (21), који се сумњиче да су 2. фебруара у раним јутарњим часовима, испред клуба „Бродолом“ претукли Стефана Филића, матуранта средње Економско-угоститељске школе „Вук Kараџић“. Њима се, засада, на терет ставља кривично дело тешко убиство при безобзирном насилничком понашању и налазе се у притвору Према до сада прикупљеним подацима, Стефан Филић је претучен без повода, а након што је пао, добио је макар један ударац ногом у главу. У паланачку болницу доведен је без виталних функција, а 30 сати касније је преминуо.

До сада су саслушани сви сведоци трагичног догађаја. Осим шесторо сведока, пред тужиоцем је о кобној ноћи сведочио и малолетни брат покојног младића, А. Ф. због кога се, како се верује, Стефан и сукобио са насилницима. Kао оштећени, саслушан је и отац младића Ненад Филић.

Двојица осумњичених саслушана су крајем фебруара у смедеревском тужилаштву. Према незваничним информацијама, Никола Б. је, наводно, признао да је тукао Филића, док је Митар П. негирао дело, тврдећи да није учествовао у тучи и да је био „само“ посматрач.

Они су након хапшења саслушани у Основном јавном тужилаштву у Великој Плани, које их је теретило за наношење тешких телесних повреда. Међутим, након смрти Филића, случај је прешао у надлежност Вишег јавног тужилаштва у Смедереву и њима је преквалификовано кривично дело у тешко убиство.

Фото ФБ: Стефан Филић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/stigao-obdukcioni-nalaz-za-ubijenog-stefana-filica/