Početna » СТИГЛО ЈЕ ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ПИО ФОНДА: Будући пензионери пажљиво проверите ове ставке

СТИГЛО ЈЕ ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ПИО ФОНДА: Будући пензионери пажљиво проверите ове ставке

Осигураници би пре подношења захтева требало да провере у надлежној филијали да ли су им комплетирани сви подаци о стажу и зарадама

од Паланка данас
0 Коментар

Поступак за остваривање права из пензијског и инвалидског осигурања покреће се на захтев странке, који се уз пратећу документацију подноси надлежној организационој јединици Фонда према месту пребивалишта.Уколико подносилац захтева у време подношења захтева нема пребивалиште на териоторији Републике Србије, захтев се подноси филијали према последњем осигурању.

Захтев за остваривање права на старосну пензију се подноси након престанка радног односа, на шалтеру писарнице, поштом или преко портала е-Шалтер.

Ово право цени се у моменту подношења захтева, те је најбоље да се захтев за остваривање права на старосну пензију поднесе по стицању услова за пензију.

Осигураници би пре подношења захтева требало да провере у надлежној филијали да ли су им комплетирани сви подаци о стажу и зарадама како би се, у случају потребе, на време извршила корекција и ажурирање података у матичној евиденцији и на тај начин скратио поступак утврђивања права и доношења решења.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept