СТИЖЕ ЕЛЕКТРОНСКИ ЗДРАВСТВЕНИ КАРТОН

После здравствених књижица, у Србији ће средином ове године бити уведени и електронски картони у којима ће сви подаци о пацијенту лекарима бити доступни на једном месту.

У електронском картону ће се, поред основних личних података, наћи и крвна група пацијента, списак свих прописаних и подигнутих лекова, подаци о болестима од већег јавно-здравственог значаја, подаци о алергијама, листе свих прегледа код лекара специјалисте, пријема у болницу, снимања на апаратима са извештајима, као и листе заказаних и извршених операција.
 Увођењем овог картона знатно ће се олакшати рад и лекарима, али и лечење пацијената. Ово ће бити посебно од користи када је у питању неки хитан случај. Такође, електронски картон би требало да садржи и списак свих скенера или количине других зрачења које је неко примио. Електронски картон неће имати податке о томе да ли је неко донор органа. Предвиђено је да само изабрани лекар има увид у све, док ће остали доктори моћи да виде само оне податке који су му потребни за лечење.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/stize-elektronski-zdravstveni-karton/