Početna » СТИЖЕ ЈОШ НОВЦА, ПРОВЕРИТЕ РАЧУНЕ: Исплата почиње сутра, можда имате близу 12.000 динара

СТИЖЕ ЈОШ НОВЦА, ПРОВЕРИТЕ РАЧУНЕ: Исплата почиње сутра, можда имате близу 12.000 динара

НАФТНА индустрија Србије најавила је да ће сутра, 24. августа, исплатити акционарима дивиденду за 2022. годину у бруто износу од 143,29 динара по акцији, објављено је на Централном регистру депоа и клиринга хартија од вредности.

од Паланка данас
0 Коментар

Грађани који поседују акције компаније НИС добиће дивиденду од 121,8 динара нето за сваку деоницу, односно око 600 динара за пет акција, колико смо добили од државе пре десет година. Они који имају више акција, а немали број их је у међувремену куповао, добиће од компаније више новца.У случају да нисте продали бесплатне акције, као ни подизали новац од дивиденди, сада на рачуну можете да имате око 11.500 динара.

Како до новца

Акције НИС-а, подсетимо, почетком 2010. године добило је 4,8 милиона грађана, а свако од њих добио је по пет бесплатних акција ове нафтне компаније и била је то помоћ државе која доноси бенефите на дуже стазе.

1. Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије уз обавезно показивање личне карте. Дакле, све што је потребно јесте лично присуство, лична карта и реченица да хоћете да подигнете новац по основу дивиденде од акција НИС-а. Грађани који немају рачун за бесплатне акције у Пошти новац од дивиденде могу да подигну у својој банци.

2. Новац од акција могу да добију само уколико деонице продају, а то је могуће такође у Пошти давањем налога за продају.

На име дивиденди током претходних неколико година компаније НИС, Аеродром и Телеком.

Уколико већ нисте, овај новац можете да подигнете – притом ништа нећете изгубити јер подизањем новца од дивиденди не губите ни право на акције, али ни право на дивиденду које ће компаније исплаћивати у наредним годинама.

(Курир)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept