СТИЖЕ НАМ ЗАХЛАЂЕЊЕ И СНЕГ

У току ноћи уторак на среду и у среду 28. новембра очекује се формирање снежног покривача у Србији. На северозападу земље очекује се око пет центиметара снега, а у осталом делу земље од 10 до 15 цм, док ће снега у планинским пределима и на истоку бити и више, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Србији ће сутра бити претежно облачно и хладније, местимично са кишом. Током дана у планинским пределима киша ће прећи у суснежицу и снег, а током ноћи ка среди, уз даљи пад температуре и у нижим пределима.

Ветар ће бити слаб и умерен, у Војводини и на планинама повремено јак, северни. Јутарња температура од 4 до 9 Ц, највиша дневна од 6 до 12 Ц.

У Београду ће сутра бити претежно облачно и хладније, повремено са кишом. Ветар слаб и умерен, северни. Дневна температура без већег колебања, од 6 до 8 Ц. Увече и током ноћи, уз пад температуре, киша ће прећи у суснежицу и снег.

Изгледи времена за Србију наредних седам дана – до 4. децембра: У среду хладно са снегом, и умереним и јаким северозападним ветром, уз формирање снежног покривача.

У четвртак и петак врло хладно, уз слаб и умерен јутарњи мраз и дневну температуром око или мало изнад нула степени и углавном суво, само је на југу и југоистоку могуће провејавање слабог снега.

Ветар у скретању на југоисточни, у петак у појачању. Затим до краја периода топлије, умерено и потпуно облачно, у појединим данима местимично са кишом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/stize-nam-zahladjenje-i-sneg/