Početna » СТИЖЕ НОВА ПОМОЋ ОД ДРЖАВЕ: ЕВО КО ИМА ПРАВО НА 5000 ДИНАРА И КАДА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА

СТИЖЕ НОВА ПОМОЋ ОД ДРЖАВЕ: ЕВО КО ИМА ПРАВО НА 5000 ДИНАРА И КАДА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА

од Паланка данас
0 Коментар

Млади од навршених 16 до навршених 29 година ће добити по 5.000 динара новчане подршке од државе, пред Нову годину, написао је Синиша Мали.

Подсетимо, данас је председник Србије Александар Вучић током обраћања најавио ову нову туру једнократне помоћи младима.

Пријава младих ће бити могућа од 1. до 15. децембра. Оно што ми је посебно важно, јесте да, упркос свим изазовима са којима се сусрећемо због актуелне кризе у свету, имамо довољно средстава да исплатимо и ову меру новчане подршке младима, а да то ни на који начин не угрози наше јавне финансије. На овај начин држава још једном показује да брине о младима и да је увек ту за њих. Млади су наша будућност, и свако издвајање за њих је улагање у боље сутра наше државе и друштва – написао је Мали на Инстаграму.

Питање исплате ове новчане подршке биће регулисано посебним законским решењем, које припрема Министарство финансија, а механизам пријаве ће, као и до сада, бити брз и једноставан.

Поступак бити исти као и за претходне помоћи државе за младе које су биле ове године. У фебруару и јуну већ два пута држава је давала помоћ младима од 16 до 30 година.То значи да ће линк за пријаву бити отворен 1. децембра у поноћ, а сви ће моћи да се пријаве на сајту Управе за трезор.

Право на пријаву имају сви млади, држављани Републике Србије који у тренутку пријаве имају између навршених 16 и 29 година, пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту.

То значи да могу да се пријаве сви који су до почетка пријаве напунили 16 година, а нису до тог датума напунили 30 година.

За овај новац треба да се пријаве само они млади који се нису пријавили у прва два круга, што су углавном они који су у међувремену напунили 16 година, док ће сви остали, који су добили 100 евра први или други пут помоћ а још немају 30 година, сада по аутоматизму добити и 5.000 динара.

У првој кругу помоћи пријавило се више од милион младих, а из буџета је исплаћено више од сто милиона евра у динарској противвредности на дан исплате, по средњем курсу НБС.

У јануару ове године за помоћ од 100 евра пријавило се 1.019.796 људи.

Исплата трећег круга помоћи за младе се између 19. и 25. децембра.

– Држава, упркос бројним изазовима проузрокованим актуелном кризом у свету, има довољно средстава да помаже своје грађане, а да то ни на који начин не угрози наше јавне финансије – речено је у Министарству финансија.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept