СТИЖЕ НОВИ ТРОПСКИ ТАЛАС

После освежења са пљусковима, падом температуре и локалним непогодама, у Србији се већ од петка 6. августа очекује сунчано и топлије и метеоролози предвиђају од недеље веома топло време уз повратак топле ваздушне масе са севера Африке, која доноси температуре од +35 и више степени.

За викенд и у понедељак биће поново сунчано, поручују метеоролози. Максимална температура у суботу ће се кретати од 29 до 32 степена, и те температуре су просечне и уобичајене за овај део године.

-Већ у недељу и понедељак ће под утицајем гребена са југозапада уследити додатни прилив веома топле ваздушне масе са севера Африке, па ће максимална температура бити од 34 до 38 степени Целзијусових, у Београду до 36 степени.

О новом топлотном таласу и његовом трајању прецизни подаци биће познати у наредна два до три дана, док петодневна временска прогноза РХМЗ предвиђа сунчано и топло време широм земље, у Нишу у недељу и понедељак и до 37 степени, Kрагујевцу 36 и 35, Новом Саду 35 и 32 и Београду 35 и 33 степени. Слична температура се очекује и у уторак.

Осим у Београду, где се до уторка 10. августа очекују ноћне температуре од 22 степена, већина градова у Србији имаће нижу ноћну температуру, од 15 до 18 степени

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/stize-novi-tropski-talas/