ШТРАЈКАЧКИ ОДБОР ГОШЕ НАСТАВЉА ПРЕГОВОРЕ У СЛОВАЧКОЈ?

Председник Штрајкачког одбора Гоше ФШВ Милан Вујчић нам је потврдио да помака у преговорима са пословодством фабрике нема, али је казао да им је данас директор пренео позив некадашњег власника, словачке компаније ЖОС, да делегација радника и управе дођу на разговор у ту земљу, јер је незадовољан писањем медија у којима се та фирма помиње у негативном контексту, чиме се руши њен углед.

„Званичан позив још нисмо добили, а очекујемо га сутра или у понедељак, али још увек не знам шта ћемо одлучити, као ни шта да очекујемо од тог састанка“, рекао је Вујчић.

Он је подсетио да је ЖОС продао Гошу кипарском Лиснарту за 4,2 милиона евра, али је истакао да ни представници Владе још нису утврдили ко је прави власник фабрике.

„Ми сумњамо да је фабрика остала у власништву истих или њима блиских људи“, казао је Вујчић.

Министар привреде Србије Горан Кнежевић упутио је данас позив за састанак директору Лиснарта, Елефтерију Кириакоу, на коме ће се разговарати о стању у фабрици шинских возила „Гоша“.

Министарство привреде је подсетило да је у протеклом периоду у више наврата и на више начина покушавало да ступи у контакт са власницима компаније која је власник Гоше из Смедеревске Паланке и нада се да ће данашњи позив допринети бржем решавању ситуације у тој фабрици.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/strajkacki-odbor-gose-nastavlja-pregovore-u-slovackoj/