Početna » СТРОГИ САОБРАЋАЈНИ ПРОПИСИ НА ОМИЉЕНОЈ ДЕСТИНАЦИЈИ ЗА ЛЕТОВАЊЕ МЕЂУ СРПСКИМ ТУРИСТИМА: Грци скидају таблице због лошег паркирања

СТРОГИ САОБРАЋАЈНИ ПРОПИСИ НА ОМИЉЕНОЈ ДЕСТИНАЦИЈИ ЗА ЛЕТОВАЊЕ МЕЂУ СРПСКИМ ТУРИСТИМА: Грци скидају таблице због лошег паркирања

САОБРАЋАЈНИ прописи једнако важе за Грке и за странце. У овој држави и даље је на снази овлашћење полицији да скида регистарске таблице услед непрописног паркирања. За озбиљне прекршаје, одузимају се и дозволе. Стога, туристи треба да се причувају и овог високог трошка, који их неће заобићи уколико се неодговорно понашају. А на све већ подигнуте цене смештаја, хране и боравишних такси, казнени намет само ће покварити одмор.

од Паланка данас
0 Коментар

Мањак паркинг места велики је проблем туристичких центара који није заобишао ни Грчку. У јеку сезоне, током јула и августа посебно је изазовно пронаћи прописно стајалиште за аутомобил. Неретко се бира прво слободно место, које је често забрањено. А то грчки саобраћајци не праштају. Према речима директора Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА) Александра Сеничића, одузимање таблица је легитимно одавно и нема назнаке да се прописи ублаже.– Осим привременог одузимања регистарских таблица, за ектремне саобраћајне прекршаје, одузимају се и возачке дозволе – каже Сеничић. – Договор са надлежнима у Грчкој је да се таблице одмах врате власнику возила, уз доказ о плаћеној казни. У случајевима озбиљнијих прекршаја не можемо ништа, јер закон важи и за грађане Грчке и за странце, а они не желе да мењају прописе без обзира ко је погрешио.

Ко се бахато понаша у својој земљи, покушаће исте трикове и у туђој. Нарочито када је реч о непрописном паркирању. Код Грка то не пролази, и, како каже Сеничић, треба да се сносе последице за неодговорност. Правну помоћ пружају у Амбасади Србије у Атини и Конзулату у Солуну.

Како преноси портал „Грчка инфо“, најчешћи кажњиви случајеви су када возачи затворе прилаз другим колима, аутобусима, супермаркету, хотелу или приватној кући. Некада заграде прилаз поштама, банкама и осталим јавним објектима, а многи паркирају на тротоарима или улицама чиме спречавају пролаз возилима хитних служби.

– Дешавало се да додатну непријатност туристима доноси ситуација када полиција таблице скине у дане викенда. У том случају возачи могу да плате казну тек првог радног дана, у понедељак. Уколико је неко планирао да се врати кући у суботу или недељу, ово може да доведе до непланираног продужетка летовања и великих додатних трошкова. Замолите ваше домаћине у смештају да вас упуте где можете сигурно и безбедно паркирати ваш аутомобил. Уколико летовалиште нема бесплатан паркинг питајте власнике смештаја или представника агенције да вас упуте где постоји паркинг који се плаћа – саветују на поменутом сајту.

Тренутна казна за непрописно паркирање у Грчкој износи 40 до 80 евра и може се платити у било којој локалној пошти. Приликом преузимања таблица у надлежној полицијској станици, туристи са собом треба да имају папирић који му је полицајац оставио на шофершајбни и доказ о плаћеној казни.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept