Početna » Stručnjaci nemačke vlade traže bolje pripreme za zdravstvene krize

Stručnjaci nemačke vlade traže bolje pripreme za zdravstvene krize

од Паланка данас
0 Коментар

Zdravstvene krize kao što su pandemije, terorizam i prirodne katastrofe mogu postati učestalije, upozorio je novi stručni savet nemačke vlade. Savet je zato pozvao na bolje pripreme.Rizici od vanrednih i mogućih ozbiljnih događaja sa negativnim efektima po zdravlje stanovništva značajno su se povećali, rekli su stručnjaci u sredu. Zato je hitno potrebno sačiniti sveobuhvatni nacionalni akcioni plan.

Potrebna je, naveli su, organizovana, koordinirana interakcija svih sektora – uključujući civilni i vojni. „S obzirom na kampanje dezinformacija i tendencije ka podelama (u društvu), poboljšana komunikacija o riziku koja povećava učešće, znanje i sposobnosti stanovništva je takođe od centralne važnosti.“

Nemačka mora bolje da se pripremi za posebne i, u nekim okolnostima, istovremene pretnje, pa i vojne sukobe ili terorističke napade.

Stručnjaci su objasnili da koncept zdravstvene bezbednosti za koji se zalažu obuhvata i sisteme ranog upozoravanja, pripravnost za vanredne situacije, obezbeđivanje pristupa zdravstvenim uslugama i održavanje nege.

Računa se i da u opasnim situacijama može biti ozbiljnih ograničenja u snabdevanju strujom i vodom, kao i poremećaja interneta.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept