Početna » СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ НАСТАВНИКА СРПСКОГ ЈЕЗИКА ИЗ ПАЛАНКЕ, СМЕДЕРЕВА И ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ НАСТАВНИКА СРПСКОГ ЈЕЗИКА ИЗ ПАЛАНКЕ, СМЕДЕРЕВА И ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ

од Паланка данас
0 Коментар
Субота за нама била је дан за стручно усавршавање наставника српског језика и књижевности Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане који су поново испунили велику салу Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.
Уз изузетно добро расположење присутних, у подстицајној радној атмосфери одржана је обука ,,Превазилажење проблема у настави српског језика у различитим модулима“.

Овај програм од јавног интереса, које решењем одобрава министар просвете, Друштво за српски језик и књижевност Србије поред Београда реализује у још неколико градова, а да се Смедерево није случајно нашло међу одабранима, доказује првенствено велика мотивисаност наставника за учењем, њихови похвални коментари о одлично обликованим предавањима, као и перфектна организација обуке по којој је наша подружница већ дуго надалеко препознатљива.
Проф. др Александар Милановић отклонио је бројне недоумице говорећи о ,,сивим зонама“ српске језичке културе и начину кретања кроз њих, Ката Симић Мишић, руководилац Центра за испите Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, упознала је учеснике обуке детаљније са ПИСА истраживањем у домену читалачке писмености, проф. др Зона Мркаљ дала је вредне методичке сугестије које могу бити од користи у наставној пракси за развијање читалачких компетенција код ученика док је проф. др Милан Алексић беседио о пажљивом читању као основи тумачења Андрићевих дела у настави.
Добро осмишљен програм стручног усавршавања, који даје наставницима српског језика и књижевности низ конкретних савета и предлога за побољшање рада, заслужио је одличне оцене учесника. Лепота срдачних сусрета и дружења, која обележава свако велико окупљање чланова Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ, додатно је оплеменила двадесет шести новембарски дан ове године учинивши да он остане у најлепшој успомени како учесницима обуке, тако и гостима из Београда.
Текст и фото: Друштво за српски језик и књижевност Подунавског округа

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept