Početna » СУБВЕНЦИЈА 20.000 ЕВРА МАЈКАМА Ево шта вам је потребно да ДОБИЈЕТЕ ОВАЈ НОВАЦ

СУБВЕНЦИЈА 20.000 ЕВРА МАЈКАМА Ево шта вам је потребно да ДОБИЈЕТЕ ОВАЈ НОВАЦ

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић обишла је данас породицу Марјановић, која је, уз помоћ субвенције за куповину прве некретнине за мајке, купила кућу у Липовици у Барајеву.

од Паланка данас
0 Коментар

Кисић је поручила да је до сада 614 мајки искористило субвенције, те да је циљ државе да до 2027. године више од 2.000 породица обезбеди свој дом уз ову помоћ. Подсећамо вас како то можете да учините.Држава исплаћује субвенцију у максималном износу од 20.000 евра од 2022. године. Новчана средства се могу искористити за изградњу, учешће у куповини, односно куповину породично – стамбене зграде или стана по основу рођења.

За шта се могу искористити субвенције?

Право на новчана средства може се остварити за изградњу куће у јединицама локалне самоуправе које су утврђене као девастирана подручја у висини 50 одсто вредности радова, као и за изградњу куће у осталим јединицама локалне самоуправе – у висини 20 одсто вредности радова, наводи се у саопштењу Министарства за бригу о породици и демографију.

Право се може остварити и за куповину куће или стана, у висини 20 одсто вредности непокретности процењене од стране надлежног пореског органа, а највише у износу од 20 одсто купопродајне цене утврђене предуговором о продаји непокретности, односно уговором о продаји непокретности.

Ово право може се остварити за учешће у куповини куће или стана путем стамбеног кредита, у износу од 20 одсто процењене вредности непокретности на основу које се одобрава кредит, а највише у износу од 20 одсто продајне цене утврђене предуговором о продаји непокретности, односно уговором о продаји непокретности.

ТелеграфPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept