ШУМАДИЈА ИЗ АЗАЊЕ ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ-ПРАВИ СЕ ТИМ ЗА ЈУБИЛЕЈ 90. ГОДИНА

Шумадија из Азање тренутно се такмичи у Јасеничкој лиги општинског фудбалског савеза Смедеревска Паланка. Екипу ове такмичарске године тренира Дејан Стојадиновић, њен бивши играч када се клуб више година ткмичио у Подунавској окружној лиги.

Руководство на челу са Младеном Митровићем не седи скрштених руку, па се обављају разговори са будућим појачањима, како би екипа на крају другог дела такмичења прва прошла кроз циљ. Уз ангажовање Месне заједнице и њеног председника Родољуба Станимировића, уређен је терен, тако да играчи имају све услове за обављање тренинга.

Одиграна је прва пријатељска утакмица пред почетак првенства, угостили су екипу Хајдук Вељка из Доброг Дола, члана градске лиге Смедерево. Сусрет је завршен победом Шумадије 4:2 ( 1:1 ), по два гола су постигли Андрија Гачић и Јован Марисављевић. Велики учинак у победи Азањаца дао је Предраг Ћосић, појачање из јесењег дела. Ћосић је у протклом периоду са успехом носи дресове српсколигашких екипа.

Шумадија је по писању хроничара Николе Владисављевића основана 1932.године и 2022 слави јубилеј 90. година постојања. Пре дест година у јубијелу 80.година свог постојања остварила је значајан успех. Била је победник Купа Зпадне Србије и у другом колу Купа Србије и Црне Горе, после 2:2 изгубила на пенале од Шумадија 1903 из Крагујевца. Исте године је била прва у Подунавској окружној лиги и пласира се у Подунавску зону у којој је играла три године. У трећој години је била реорганизација, Подунавска зона се спојила са Посавском, Шумадија и ако је била десета са 37.бодова, морала је да се врати у округ.

Планови су да се у предстојећем првенству освоји прво место и оствари пласман у окружну лигу, а да се у години јубилеја направи екипа која ће да покуша повратак, тако где јој је и место, зонска лига, каже Младен Митровић председник Шумадије из Азање.

Н. Павловић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sumadija-iz-azanje-pocela-pripreme-pravi-se-tim-za-jubilej-90-godina/