СУНЧАНО И ТОПЛО У ВЕЋЕМ ДЕЛУ ЗЕМЉЕ

У Србији ће данас на снази бити жути и наранџасти метеоаларм. За територију источне и југоисточне Србије биће упаљен наранџасти метеоаларм због пљускова и грмљавине. Наранџасти метеоаларм означава да је време опасно.“Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, наводи РХМЗ.

ПЉУСKОВИ СУ ИЗА НАС, ДОЛАЗИ СУША!

Ево какво нас време очекује следеће недеље и колико дуго ћемо чекати на ново расхлађење

На простору југозападне Србије, као и на територији Kосова и Метохије на снази је жути метео аларм, што значи да време може бити потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, објављено је на званичном сајту РХМЗ.

Време наредних дана

У уторак у већем делу претежно сунчано и мало свежије, само се на југу уз променљиву облачност још ујутро и пре подне очекује краткотрајна киша. Ветар умерен, на истоку Србије и у планинским пределима јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 14 до 18 степени, а највиша од 24 до 28 степени.

У среду ујутро свеже. У току дана претежно сунчано и топло. Ветар слаб, северни. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 26 до 29 степени.У четвртак дан почиње свежим јутром. У току дана претежно сунчано и топло. Ветар слаб, источни и југоисточни. Најнижа температура од 8 до 16 степени, а највиша од 28 до 30 степени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/suncano-i-toplo-u-vecem-delu-zemlje/