СУТРА ЈЕ ДРЖАВНИ ПРАЗНИК И НЕРАДАН ДАН

Државни празник Дан примирја у Првом светском рату биће обележен у среду, 11. новембра 2020, а продавнице и угоститељски објекти ће углавном радити за разлику од јавних и државних предузећа. Затворене ће бити банке и поште, осим оних дежурних. Ако морате да радите на државни празник имате право остварујете право на увећану зараду за рад само за онолико дана колико је Законом прописано да се тај празник празнује.

С обзиром да је Законом прописано да се државни празник Дан примирја у Првом светском рату празнује један дан и право на накнаду зараде, односно на увећану зараду за рад на овај дан државног празника запослени може да оствари само за један дан.

У Србији, али и многим земљама широм света, 11. новембар слави се као Дан примирја у Првом светском рату, чијим су потписивањем, у 11 сати у специјалном вагону маршала Фердинанда Фоша у шуми Kомпјењ у Француској, силе Антанте и Немачка окончале сукоб пре тачно 100 година. Након тога преговори о условима мира су настављени, а потом и договорени, али тек Версајским миром 28. јуна 1919. године, чиме је Први светски рат и званично окончан.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sutra-je-drzavni-praznik-i-neradan-dan/