Početna » СУТРА ЈЕ ВАЖАН ДАН ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Сазнаће да ли су добили нову помоћ

СУТРА ЈЕ ВАЖАН ДАН ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Сазнаће да ли су добили нову помоћ

Корисници пензија имали су право приговора на ранг-листу у року од осам дана

од Паланка данас
0 Коментар

Пријава пензионера за доделу пакета солидарне помоћи преко Савеза пензионера Србије (САПЕНС) и Удружења пензионера Србије (УПС) „Независност”, који су преко својих општинских удружења и одбора корисника пензија објавили јавни позив за пријаву пензионера за овај вид друштвеног стандарда, за који средства обезбеђује Фонд ПИО, трајала је од 10. до 29. априла.Прелиминарне ранг-листе су 30. априла објављене на огласним таблама удружења и одбора корисника пензија и филијала Фонда.

Корисници пензија имали су право приговора на ранг-листу у року од осам дана од дана објављивања на огласној табли, до 10 мај. За одлучивање по приговорима на ранг-листу, САПЕНС са два члана и УПС „Независност” са једним чланом формирају другостепену комисију, које најкасније сутра, 17. маја, морају објавити коначне ранг листе.

Већ 20. маја, у понедељак, креће се са испоруком пакета, кажу у Савезу пензионера Србије.

Основни критеријум за пакете солидарне помоћи био је висина пензије до 24.987,67 динара, а приликом утврђивања ранг-листе предност имају самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија (која не прелази најнижи износ пензије), а приоритет имају и корисници пензија који су старији.

Пакети су једнообразни, теже око 10 килограма, и садрже основне прехрамбене и хигијенске артикле.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept