СУТРА ПОЧИЊЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА-ПАЛАНАЧКЕ ШКОЛЕ СПРЕМНЕ ЗА ПРИЈЕМ ПРВАКА

Школско звоно ће се после двоипомесечне паузе, поново огласити 3. септембра за више од 800.000 ученика средњих и основних школа у Србији.

По обичају најзанимљивије ће бити онима који по први пут седају у школске клупе а то су ђаци прваци. У паланачким основним школама све је спремно за дочек првака који ће се обавити по следећем распореду:  ОШ „ХРШ“, ОШ „Олга Милошевић“ и ОШ „Вук Караџић“ свечани пријем и приредбе за првачиће организују од 13 часова док ће се тај свечани чин у ОШ „ХИМ“ обавити од 10 часова.

У школске клупе у Србији ове године сешће око 67. 000 ученика првог разреда. Полазак у школу ђака првака представља велику радост, али и велики стрес за родитеље и за децу. Родитељи не треба да се плаше већ да охрабре своје прваке, да обу на ђачке приредбе. Деца школу треба да виде као свој други дом. Детету никако не треба претити школом и учитељем, јер ће се код њега развити страх и негативан став према школи што ће имати бројне штетне последице, одразиће се на успех у школи и однос са другом децом.

Родитељи треба да од првог дана науче дете да има свакодневне обавезе и да треба да континуирано учи и ради. Пожељно му је обезбедити радни кутак – простор за учење како би лакше формирало радне навике.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sutra-pocinje-nova-skolska-godina-palanacke-skole-spremne-za-prijem-prvaka/