Početna » СУТРА ПОЧИЊЕ ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ЗА ОСМАKЕ: Познато кад ће родитељи имати увид у прелиминарне РЕЗУЛТАТЕ

СУТРА ПОЧИЊЕ ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ЗА ОСМАKЕ: Познато кад ће родитељи имати увид у прелиминарне РЕЗУЛТАТЕ

Влада је саопштила и да је омогућила сигурнији и транспарентнији процес полагања

од Паланка данас
0 Коментар

Влада Србије саопшила је да сутра почиње полагање завршног испита за осмаке и да се за јунски рок пријавило 66.970 ученика и полазника функционалног основног образовања одраслих.

Припреме за полагање завршног испита на крају основног образовања који ће трајати до 23. јуна су успешно спроведене, пише у саопштењу.Родитељи ће увид у прелиминарне резултате имати 25. јуна од 8 сати на порталу „Моја средња школа“ (www.мојасредњаскола.гов.рс ), на којем ће моћи да поднесу и приговор на резултате завршног испита током 25. и 26. јуна.

Влада је саопштила и да је омогућила сигурнији и транспарентнији процес полагања, као и могућност да родитељи све кораке за завршетак основне и упис у средњу школу, уместо на седам места, обаве електронски на једном месту – порталу Моја средња школа.

Ове године је уведена новина и трећи, комбиновани тест, замењен је изборним тестом, а ученици су имали могућност да изаберу из ког предмета ће полагати трећи тест“, пише у саопштењу.

Највише ученика одлучило се за тест из биологије (38 одсто), следи географија (29 одсто), историја (16 одсто), хемија (деветодстоодсто) и на крају физика (8 одсто).

Kао и претходне године, из превентивних разлога, родитељи ће резултатима завршног испита и функцији за подношење приговора на резултате моћи да приступе електронски са територије Србије.

Логовање на портал Моја средња школа из иностранства ће бити закључано до завршетка активности везаних за реализацију завршног испита, односно до 28. јуна.

„И ове године листа жеља моћи ће да се поднесе путем портала Моја средња школа, уз могућност неограничених измена и допуна до 2. јула“, наводи се у саопштењу.

Родитељи ће од 3. јула од 8 часова на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

За упис ученика у први разред средње школе за школску 2023/2024. планирано је 75 853 места укупно, навела је Влада Србије.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept