Početna » СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Ево како да конкуришете за 5.000 евра

СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Ево како да конкуришете за 5.000 евра

ЗАХТЕВИ за куповину електричних возила уз помоћ субвенција државе Министарству заштите животне средине моћи ће да се подносе од сутра па све до 31. октобра ове године.

Одобрена је помоћ државе од 250 до 5.000 евра, а ову субвенцију могу да добију грађани, предузетници и компаније.
Захтев можете поднети лично или на писарници, али и поштом и неопходно је да документација буде комплетна. У том случају приступа се изради решења о додели субвенције, а подносилац ће бити позван да преузме решење након што прође комисију.

Решење се предаје продавцу возила или лизинг кући. Преко лизинга је потребно донети три документа, а такође и преко ауто-куће.

Подсетимо, за ову годину за куповину возила на електрични погон планирано је издвајање 1,45 милиона евра, што је 170 милиона динара, док је прошле године тај износ био 2,5 милиона евра, односно 294 милиона динара. Субвенцију могу да добију грађани, предузетници и компаније.

  • За мопеде и трицикле подршка износи 250 евра у динарској противвредности;
  • За куповину електричних мотоцикала, тешких трицикала и четвороцикала износ је 500 евра;
  •  Док за путничка возила са највише 9 места за седење и теретна возила чија највећа дозвољена маса не прелази 3,5 тоне може да се рачуна на субвенцију од 5.000 евра у динарској противвредности.

Новина у Уредби је да је за ову годину, за разлику од претходних, приписано субвенционисање набавке искључиво електричних аутомобила.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept