Početna » СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПОПИСИВАЧЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ! РЗС расписао конкурс, ОВО СУ УСЛОВИ!

СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПОПИСИВАЧЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ! РЗС расписао конкурс, ОВО СУ УСЛОВИ!

Пријављивање пописивача за Попис пољопривреде 2023. од уторка 15. августа

од Паланка данас
0 Коментар

За Попис пољопривреде 2023. који припрема, организује и спроводи Републички завод за статистику, биће потребно 3.000 пописивача, као и 300 општинских и 16 регионалних координатора. Електронско пријављивање кандидата почиње 15. августа, од 8 часова и траје до 21. августа до 20 часова на сајтовима Завода: www.стат.гов.рс и пописпољопривреде.стат.гов.рс.Висина надокнаде за пописиваче за исправно попуњене комплетне упитнике износи 600 динара по упитнику са основним обележјима – општи подаци о газдинству, земљиште, стока, радна снага, у просеку 250 газдинстава по пописивачу, и по 100 динара за сваки попуњен модул (сет додатних питања).

Поред тога, плаћени су и сви реални путни трошкови пописивача за присуствовање инструктажи и за рад на терену; предвиђена је накнада за коришћење мобилног телефона и интернета (2.500 динара) и обезбеђен је кетеринг током обуке.

Услови које кандидати треба да испуне су држављанство Републике Србије, пребивалиште или пријављено боравиште у Републици Србији; најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, стечено најмање трогодишње средње образовање; да није осуђиван, да против њега није покренута истрага и да се против њега не води кривични поступак. Подразумева се познавање рада на рачунару.

Теренско прикупљање података у Попису пољопривреде 2023. биће спроведено у периоду од 1. октобра до 15. децембра 2023. године. Податке о породичним газдинствима у Попису прикупљају пописивачи на терену – непосредно од газдинстава, методом интервјуа, користећи преносиве рачунаре (лаптопове) за унос података.

Пре почетка Пописа биће организована петодневна обука за организаторе и непосредне извршиоце Пописа, по нивоима, ради обезбеђивања јединственог поступања у тумачењу и примени методологије, према плану и програму Завода.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept