СУТРА ШКОЛА У ГЛИБОВЦУ ПРВИ ЧАС ПОЧИЊЕ МИНУТОМ ЋУТАЊА

Како нас је обавестио директор ОШ  „Станоје Главаш“ у Глибовцу, Милош Поповић, у овој образовној установи сутра ће први час почети минутом ћутања поводом убиства руског амбасадора у Анкари Андреја Карлова. Након тога први час ће бити посвећен Русији.

Руског амбасадора у Анкари Андреја Карлова убио је данас бивши турски полицајац и, по свему судећи, исламистички радикал који се светио за војну интервенцију Москве у сиријском рату.

Док је отварао изложбу фотографија под називом „Русија кроз очи Турака”, шездесетдвогодишњег Карлова је са леђа устрелио терориста обучен у елегантно одело, ни по чему сумњив међу званицама. Си-Ен-Ен Турк је убрзо јавио да је могуће да је нападач ушао у галерију тако што је обезбеђењу показао полицијску легитимацију. Изгледа да је то истина, јер је атентатор, према изворима Спутњика, идентификован као двадесетдвогодишњи Мевлут Мерт Алтинташ, дипломац полицијске школе у Измиру, избачен из службе због сумње да је повезан са организаторима пропалог пуча у Турској 15. јула.

Како се види на снимку који се појавио на интернету, Алтинташ је зашао иза амбасадора и испалио хитац Карлову у леђа.

Када се руски дипломата сручио на под, терориста је пуцао у ваздух и наредио присутнима да се уклоне из просторије, након чега је урлао, између осталог и „Алаху акбар!” и да је његов злочин освета за Алепо – упориште сиријских побуњеника, које су под контролу пре неколико дана ставиле снаге председника те државе Башара ел Асада, уз помоћ руске војске.

Према саговорницима турског листа „Хуријет”, нападач је затим опет опалио хитац у Карлова, немоћног на поду. Узвикивао је и да неће жив изаћи из зграде. Турски медији су наводили да је још троје или четворо људи повређено пре него што су специјалне јединице успеле да продру унутра и, како је нешто касније пренела турска агенција Анадолија, „неутрализују” атентатора. Министарство спољних послова Русије је касније потврдило да је Алтинташ ликвидиран и да ће његов чин сматрати терористичким.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sutra-skola-u-glibovcu-prvi-cas-pocinje-minutom-cutanja/