Početna » СУТРА СЛАВИМО 2 ВЕЛИKА СВЕЦА: Сви УНЕСИТЕ 1 биљку за коју се верује да ШТИТИ од БОЛЕСТИ и НЕСРЕЋА

СУТРА СЛАВИМО 2 ВЕЛИKА СВЕЦА: Сви УНЕСИТЕ 1 биљку за коју се верује да ШТИТИ од БОЛЕСТИ и НЕСРЕЋА

Обоје су настрадали у Христово име, па тако су примили двострук венац и апостолства и мучеништва

од Паланка данас
0 Коментар

Српска православна црква и њени верници 30. маја славе светог апостола Андроника и свету Јунију, који се сматрају великим чудотворцима.

Свети апостол Андроник је био један од Седамдесеторице, сродник апостола Павла, док се Света Јунија спомиње као његова помоћница и наводи се као пример жене апостола из времена раног хришћанства.Андроник је био постављен за епископа Паноније, али није живео на једном месту, већ је проповедао Јеванђеље по целој Панонији. Са Светом Јунијом је успео да многе приведе Христу и да разори многе храмове идолске. Обоје су имали благодатну моћ чудотворства, којом су истеривали демоне из људи и лечили сваку немоћ и болест.

Kада је Андроник био постављен за епископа Паноније, путовао је по целој Панонији и проповедао Еванђеље заједно са Јунијом. Успели су да многе људе приволе хришћанској вери и заслужни су за укидање или рушење многих паганских храмова и изградњу хришћанских на њиховом месту.

Свој живот су посветили Христу, за кога су и умрли, тако да их данас сматрају и апостолима и мученицима. Њихове мошти пронађене су у пределима Евгеније.

Обоје су настрадали у Христово име, па тако су примили двострук венац и апостолства и мучеништва. Њихове свете мошти нађене су у пределима Евгенијским.

Сутра у кућу ваља унети венац од рузмарина, јер се на тај начин призивају добри духови заштитници који чувају од болести и несреће.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept