СУТРА СУ ИЗБОРИ, ПРАВО ГЛАСА У ПАЛАНЦИ ИМА 40.923 БИРАЧА

Предизборна тишина пред парламентарне, покрајинске и локалне изборе у Србији почела је у четвртак у поноћ и трајаће до затварања бирачких места у недељу, 21. јуна, у 20.00 часова, преноси Бета.

За време предизборне тишине забрањени су изборна пропаганда, одржавање јавних скупова и објављивање процене изборних резултата. Током изборне тишине на бирачком месту и на 50 метара од њега забрањено је истицање симбола и пропагандног материјала учесника у изборима. На сам дан гласања, у недељу 21. јуна, од 7.00 до 20.00 сати, дозвољено је објављивање извештаја о томе где су кандидати гласали, али не и њихових изјава. Током предизборне тишине дозвољено је и емитовање информација о одзиву бирача и спотова надлежих републичких органа и невладиних организација којима се грађани упућују када и како могу да гласају. На парламентарним изборима ове године учествоваће 21 изборна листа странака и коалиција које ће се борити да пређу цензус од три одсто изашлих бирача и освоје посланичка места у Скупштини Србије. Право гласа на изборима 21. јуна има 6.583.665 грађана Србије, а гласаће се на 8.386 бирачких места.

У Смедеревској Паланци грађани ће имати прилику да гласају на Парламентарним изборима, пошто су код нас одржани ванредни локални избори пре две године.

Паланчани ће моћи да гласају на 49 изборних места а право гласа им 40.923 бирача. Бирачи који нису добили обавештење о гласању имају такође право да гласају пошто обавештење није услов за гласање, већ само олакшава евентуално проналажење гласача у бирачком списку. Тако да свако ко зна где му је бирачко место има право да гласа а уколико нису информисани о локацији на којој гласају то могу да утврде у Општини Смедеревска Паланка.

Уколико неко није у могућности да дође на гласање услед болести или је непокретан, може да се јави у времену од 8 до 20 часова Радном телу на телефон 310 467, које ће им омогућити да гласају код куће.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sutra-su-izbori-pravo-glasa-u-palanci-ima-40-923-biraca/