Početna » СУТРА СУ ПЕТРОВСКЕ ПОКЛАДЕ: Ову ЈЕДНУ СТВАР ОБАВЕЗНО морате да урадите

СУТРА СУ ПЕТРОВСКЕ ПОКЛАДЕ: Ову ЈЕДНУ СТВАР ОБАВЕЗНО морате да урадите

Петровске покладе се одржавају у последњи дан пред почетак Петровског поста.

Православни верници се поново припремају за пост, а сутра су Петровске покладе. Петровски или Петровдански пост спада у “блаже” постове зато што је неким данима дозвољено конзумирање рибе.Петровски пост почиње после Недеље свих светих, а колико ће да траје зависи од тога када пада Васкрс. Увек траје до Петровдана. То значи да ће ове године трајати нешто дуже од две недеље.

Када није у току пост, верници могу да уживају у различитој храни. Када су у питању покладе, обичај је да се спреми богата, мрсна гозба.

Верници који ће се придржавати овог поста, требало би добро да се наједу сутра, пошто их наредне две недеље очекује строг режим исхране.

Но има једна ствар, коју никако не смете сутра, пред припрему за пост, да заборавите… Ма, како прозаично звучало, ниједан верник једноставно не сме да заборави да пост има две стране: телесну и духовну. Телесни пост је уздржавање од извесних јела и алкохолних пића. Духовни пост подразумева одрицање од сваке врсте грешних и злих помисли, жеља и дела. Ви процените који је битнији…

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept