Početna » СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ЛАРВИЦИДОМ

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ЛАРВИЦИДОМ

од Паланка данас
0 Коментар

На територији општине Смедеревска Паланка данас и сутра, 6.и 7. јула, вршиће се третман сузбијања ларви комараца. Ларвицидом за сузбијање комараца третираће се станишта око река, канала, бара и језера.


Министарство државне управе и локалне самоуправе спроводи програм сузбијања ларви комараца преко Подунавског округа и Јединица локалне самоуправе. Третман није опасан за пчеле.

Ларве комараца служе и као храна грабљивим инсектима, рибама, рачићима и пауцима. Међутим, без обзира на бројност коју природни непријатељи комараца могу достићи они никада нису у стању да конзумирају значајан део популација сачињених од билиона јединки које свој живот у воденој средини заврше за веома кратко време, зато је неопходно применити одговарајуће мере за сузбијање ларви комарацала

За ларвицидни третман комараца користе се биоцидни производи који могу бити на бази биолошких активних супстанци тј. бактерија или на бази хемијских активних супстанци (нпр. пирипроксифен) које делују као регулатори раста ларви комараца. Препоручљиве дозе препарата могу да варирају зависно од загађености воде и брзине протока. Ако је вода чиста и стајаћа онда се употребљавају најниже дозвољене дозе, уколико се ради о водама загађеним органским материјама доза препарата се повећава до горње границе


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept