СВАДБЕНА ВЕСЕЉА ЈОШ УВЕК ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА, САЛОНИ ВЕНЧАНИЦА, СВЕЧАНЕ САЛЕ, МУЗИЧАРИ, ФОТОГРАФИ БЕЗ ПРИХОДА

Hisilicon Balong

Пандемија коронавируса осу­је­тила је ове године планове не малом броју парова да уплове у брачну луку или бар да тај, један од најлепших тренутака у животу, обаве тако што ће организовати славље уз присуство многобројних званица.

И у Смедеревској Паланци ситуација је као у целој Србији. Почетком пролећа када је требало да се организују венчања у Паланци је током марта, априла и маја отказано скоро 30 венчања, а до сада је обаљено само 67 венчања у Матичној служби Смедеревске Паланке. Ко жели и даље може да обави венчање у просторијама у матичној сали зграде општине уз присуство до 10 људи максимално, матичар не излази на терен у току трајања пандемије.

Када је реч о свадбеним весељима др Дарија Кисић Тепавчевић, заменица директорке Батута каже да је то нешто што се планира те је разумљиво да грађане занима могу ли се свадбе организовати у октобру.

– Што се тиче броја окупљања људи на отвореном је 10. На слављима је фаворизовано преношење инфекције, људи су се значајно опуштали. Чак иако дође до попуштања мера, то неће важити и за весеља. Не можемо замислити свадбу с ношењем маски, и тако ће бити до даљњег. Сви се надамо да ће се десити неко чудо, не знамо када ће се десити, али све је могуће – рекла је Дарији Кисић Тепавчевић.

Пошаст звана ковид 19 није само помрсила рачуне младеницма, шта више, због многобројних ограничења и забрана уведених ради заштите од болести, угрозила је и довела до ивице пропасти многобројне делатности које имају директне везе са организацијом венчања.

Први под удар дошли су салони венчаница, од којих неки бележе губитак од 80 одсто. И музичари су у овој ситуацији остали кратких рукава, па уколико нису покренули неки паралелни бизнис, уз музику, стварно су у проблему. И сале за свадбе су под кључем до даљег. Власници неких од њих, кажу да су им све прославе до краја године отказане. За идућу годину има интересовања, али не и резервација и не очекују ништа до марта. По речима фотографа и сниматеља, коронавирус је утицао у многоме и на њихов посао.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/svadbena-veselja-jos-uvek-pod-znakom-pitanja-saloni-vencanica-svecane-sale-muzicari-fotografi-bez-prihoda/