Početna » СВЕ ДОМАЋЕ ИГРИЦЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ НА САЈТУ СГА

СВЕ ДОМАЋЕ ИГРИЦЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ НА САЈТУ СГА

од Паланка данас
0 Коментар

Страница са свим играма прављеним у Србији доступна је од данас на сајту Асоцијације индустрије видео игара Србије (SGA), а сви љубитељи видео игара садржаје могу претраживати по платформи и жанру.

Ова страница на којој се налази више од 160 наслова јединствена је колекција која пружа комплетан увид у производе домаћих гејминг компанија.

Израду странице иницирао је и омогућио суперкластер Creative Tech Serbia, уз подршку USAID Србија и ICT Hub Београд, кроз пројекат Србија Иновира.

Игре су из најразличитијих жанрова, а већина је прављена за PC и мобилне платформе, а захваљујући оваквој бази, која ће се стално проширивати, сви заинтересовани издавачи и инвеститори из света гејминга могу боље да упознају наше пројекте и студије, као и медији, образовне институције и други доносиоци одлука, саопштили су из SGA.

Највећи број игара долази из Београда, Новог Сада и Ниша и на њима су радили тимови од једне особе до преко 80 људи.

Поводом лансирања ове стране, председница управног одбора Марија Илић, изјавила је да се SGA тим константно труди да унапреди како локалну, тако и глобалну видљивост нашег екосистема.

Према њеним речим поред добрих примера успешних компанија, као и све већег броја студија у фази раста, расте и присуство глобалних гиганата који улажу у српску индустрију видео игара.

„SGA је одавно место окупљања свих потенцијално заинтересованих страна за добијање информација. Зато сматрамо да је веома значајно имати на једном месту све игре произведене у Србији, како бисмо омогућили већу видљивост наших компанија и презентовали квалитет дигиталних производа којима располажемо“, истакла је Илићева.

По званичном годишњем извештају SGA, игре произведене у Србији купљене су и преузете више од 370 милиона пута у целом свету.

Индустрија је приходовала 125 милиона евра и запошљава преко 2.300 стручњака из разлицитих бранши.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept