СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 70. ГОДИНА ИНСТИТУТА ЗА ПОВРТАРСТВО

Пријемом и Свечаном академијом у Клубу посланика у Београду, паланачки Институт за повртарство је обележио 70. година успешног рада. Пријему је присуствовао и изасланик председника Републике Србије, генерални секретар председника Републике Недељко Тењовић, др Драган Гламочић саветник председника Владе, као и представници министарстава, професори, научни радници, представници локалне самоуправе и запослени у Институту.

Након интонирања химне Боже Правде у извођењу „Београдског студентског хора“ , присутне госте је поздравио директор Института за повртарство др Богољуб Зечевић, који је у свом излагању направио мању ретроспективу достигнућа и значаја који има Институт у Србији  а и ван граница наше земље. Потом су присутне госте у краћем говору поздравили и генерални секретар председника Републике Недељко Тењовић и др Драган Гламочић саветник председника Владе

 Институт за повртарство из Смедеревске Паланке је поводом 70. година успешног постојања доделио и плакете за допринос и подршку у развоју Института,  председнику Републике Србије, плакету је примио у име председника генерални секретар председника Републике Недељко Тењовић, затим Влади Републике Србије коју је примио др Драган Гламочић саветник председника Владе, потом је уручена плакета Министарству просвете науке и технолошког развоја, Министарству пољопривреде и заштити животне средине коју је примио државни секретар Жељко Радошевић, затим Пољопривредном факултету и на крају локалној самоуправи која је уручена председнику општине Смедеревска Паланка Петру Милићу.  

Потом су уручене и захвалнице а на крају се присутним гостима обратио и државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине Жељко Радошевић „Пред нама је један времешни али витални старац, коме ја прописујем једну светлу будућност“ рекао је, између осталог, Радошевић. 

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/svecana-akademija-povodom-70-godina-instituta-za-povrtarstvo-video/