СВЕЧАНО ОТВОРЕНО НОВО ОДЕЉЕЊЕ ГИНЕКОЛОГИЈЕ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ (ФОТО-ВИДЕО)

Директор ОБ „Стефан Високи“, др Никола Ристић је у присуству челника општина Смед.Паланка и Велика Плана, запослених, свештенства, донатора.. свечано отворио ново Гинеколошко-акушерско одељење.

Прилог  РТС из емисије „Ово је Србија“


Smed.Palanka- Otvaranje novog Odeljenja… by palankadanas

Највећи део пројекта, око 5 милиона динара, је финансирала Република Србија, док су по милион динара обезбедили болница и донатори из Паланке и Плане. Нове просторије се простиру на 400 квадратних метара и осим соба за лежеће пацијенте, обезбеђен је простор за амбуланту и лекаре.

Директор болнице др. Никола ристић је апострофирао да нове просторије пружају сав комфор пацијенткињама, да су просторије лепо уређене а и опрема са којом се располаже је добра, мада увек може бити и боља и да ће се на унапређење услова за лечење и боравак пацијената радити константно.

Такође др Ристић је подсетио да је у току израда пројекта којим ће добити средства од 300 милиона динара за комплетни реконструкцију болнице. Тако да можемо очекивати да ће догодине читава болница изгледати као новоотворено Одељење  гинекологије и акушерства 

Иначе, Општа болница „Стефан Високи“ обавља стационарну и поликлиничку делатност за грађане општина Смедеревска Паланка и Велика Плана, као и за све друге грађане који се за помоћ обрате (око 130.000 становника).
Постељни фонд болнице располаже са 300 кревета.
Поред основне делатности, Болница обезбеђује здравствено васпитање болесника, стручно усавршавање здравствених радника, пружање стручне помоћи другим здравственим установама (обука приправника, специјалистичко стажирање, наставна база медицинске школе).
Болница обавља и немедицинску делатност: правни и општи послови, економско финансијски послови, превоз санитетским возилом, припрема оброка за исхрану стационарних болесника, техничко-услужни послови.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/svecano-otvoreno-novo-odeljenje-ginekologije-u-ob-stefan-visoki-foto/