СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ 12. СЕПТЕМБАР

Светски дан прве помоћи обележава се сваке године 12. септембра .

Из Црвеног крста Србије поручују да се незгоде догађају без обзира на актуелне ванредне околности изазване пандемијом Kорона вируса и ситичу да познавања прве помоћи у овим околностима добија посебну димензију и значај.

„Помоћ људима који се нађу у невољи једнако је потребна сада, као и у редовним околностима, па можда чак и више. Захтеви за боравком у самоизолацији појединца или породице, нарочито у дужем временском периоду, намећу потребу да се мале кућне повреде решавају унутар најужег круга људи који бораве заједно. То свакако захтева и потребу за поседовањем минимума средстава за пружање прве помоћи које би било пожељно да имамо у свом окружењу, да бисмо реаговали благовремено и ефикасно. Иста препорука се односи и на мање повреде које се дешавају на послу, током рекреације, на излету у природи“, поручују из Црвеног крста Србије.

Организације Црвеног крста у градовима и општинама у Србији ће поводом Светског дана прве помоћи организовати:

Промотивне активности на друштвеним мрежама:
• Никада не знамо када ће нам затребати. Научимо прву помоћ!
• Kратки едукативни тестови у циљу провере ваших знања доступни на линку
За информације о обукама и предавањима из прве помоћи, заинтересовани грађани могу контактирати Црвени крст у свом граду/општини. Kонтакт вама најближе организације Црвеног крста погледајте на линку.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/svetski-dan-prve-pomoci-12-septembar/