СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ-5. ЈУН

Пролеће 2020. године остаће нам свима у сећању по пандемији која је захватила целу нашу планету. И док смо ми седели у кућама, природа се будила и чистила од разних загађења.

Оставши накратко без присуства људи, Земља је почела да се опоравља. Зато је обележавање Светског дана заштите животне средине ове године још важније. Наиме, он се обележава сваког 5. јуна, а Уједињене Нације су, установљавањем овог датума још 1974.године, желеле да подстакну еколошку свест међу људима и сагледавање различитих питања заштите околиша која расту из дана у дан.

Пракса садње дрвећа на Светски дан заштите животне средине, овог пута неће се одржати ни у Индији, где је то уобичајена активност 5. јуна, као ни у другим деловима света. Овогодишње обележавање овог важног датума је у смањеном обиму и ограничено је на онлајн семинаре и дискусије у којима учествују сви заинтересовани за екологију, међу којима су и представници држава, институција, међународних организација, невладиног сектора…

Домаћини Светског дана заштите животне средине су Немачка и Колумбија. Овогодишња тема је брига о биодиверзиту која је хитна и од животне важности.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/svetski-dan-zastite-zivotne-sredine-5-jun-4/