СВИ ПУТЕВИ ПРОХОДНИ У НАШОЈ ОПШТИНИ

 Завеjани путници, ланчани судари, jаки снежни наноси, кроз то су ових дана пролазили грађани Србиjе, а ниске температуре, слаба видљивост, jак ветар и снежни наноси и даље ствараjу проблеме, изазиваjу застоj или обуставу саобраћаjа.

Што се тиче наше општине екипе ПЗП Пожаревца и Нискоградње су током последњих дана излазиле на терен и посипале со и ризлу не коловозе. Иако су се често на друштвеним мрежама појављивале фотографије са завејаним улицама, треба имати у виду чињенице да екипе ипак не могу у истом тренутку да стигну на све локације и да је потребно извесно време да се обиђу све саобраћајнице. 

Такође изузетно ниске температуре последњих дана доводе до тога да може да се користи само ризла пошто со нема ефекта на температурама нижим од -6 степени.

Екипе Нискоградње су од почетка зимске сезоне имале 17 излазака на путевима по нашој општини за које су задужене, од тога 11 излазака само у овој години. Прво се третирају путеви првог приоритета а потом другог. Најкритичнији путни правци у нашој општини су, како кажу у Нискоградњи, локални пут за Баничину и Голобок где су екипе морале да интервенишу и по два пута дневно. 

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/svi-putevi-prohodni-u-nasoj-opstini/