СВИМ ШКОЛАМА ПЛАКАТИ О КРЕТАЊУ СРПСКЕ ВОЈСКЕ У ВЕЛИКОМ РАТУ

Све школе у Србији добиће на поклон плакате на којима је мапа кретања српске војске током Првог светског рата. 

Уручење више од 2.000 плаката, које су обезбедиле новинско-издавачко друштво Новости а.д., у сарадњи са Комерцијалном банком, договорено је на данашњој свечаној примопредаји у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Министар Младен Шарчевић је истакао да је сваки допринос школама важан, без обзира да ли је реч о рачунару, лопти, училу или историјској мапи.

„Први светски рат је један од најважнијих догађаја у историји Србије, који опомињу и подсећају на велико страдање српског народа. Зато је веома важно да радимо на очувању националних вредности“, рекао је Шарчевић.

Он је подсетио да су у претходном периоду Србија и Република Српска формирале тимове који се баве националним програмима.

„То раде све паметне земље. Тиме не вређате никога ко живи на том тлу, али чувате своје националне вредности. То су ваше писмо, географија, историја, односно ваша култура. То су историјске и цивилизацијске вредности“, рекао је Шарчевић.

Он је додао да Министарство просвете, осим у Републици Српској, настоји да обезбеди да се тај програм изучава и у другим државама.

„Редизајнирамо и наставни план и програм за сву нашу децу у дијаспори. Први пут после 12 година изабрали смо координатора, увели обавезу лиценцирања наставника који предају у иностранству. У Немачкој, Грчкој и Швајцарској смо то довели до савршенства. Само у Штутгарту има више од 800 деце у допунским школама“, објаснио је министар.

Заменик главног и одговорног уредника Новости Милан Бабовић рекао је да су плакати на којима се види кретање српске војске скроман прилог за будућност државе и наше потомство.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/svim-skolama-plakati-o-kretanju-srpske-vojske-u-velikom-ratu/